Email instellen - Android

Voor het instellen van de mail op je Android toestel volg je de onderstaande stappen:
Let op deze afbeeldingen kunnen afwijken van hoe het er op uw toestel uitziet. Dit artikel is gemaakt met android Lolipop.

1. In het hoofdscherm van uw Telefoon of Tablet ga je naar 'instellingen'. En vervolgens naar "Accounts"

Email instellen - Android

2. Daarna druk je op Account Toevoegen.

Email instellen - Android

3. Hierna druk je op E-Mail.

Email instellen - Android

4. Vul je Email adres in en druk vervolgens op volgende.

Email instellen - Android

5. Vervolgens selecteer je het type account, hier kies je voor IMAP. Dit ondersteund meer functies. Je hebt ook de optie om een POP3 account aan te maken.

6. Hierbij de instellingen om een IMAP account in te stellen.

Email instellen - Android

Hierna wordt je gevraagd om uw wachtwoord.

Gebruikersnaam: E-mailadres
Wachtwoord: Aangemaakte wachtwoord voor e-mailadres.
IMAP-Server: imap.mijnhostingpartner.nl
Zodra je de instellingen hebt toegepast klik je op 'Volgende'.

Email instellen - Android

7. Accountopties voor uitgaande mail zijn hieronder te zien, klik je hierna weer op volgende.

Email instellen - Android

8. Na de SMTP instellingen komen de account opties in beeld, dit kan je allemaal op default laten staan of aanpassen naar wens.

Email instellen - Android

Hierna kan je je accountnaam instellen zodat uw naam goed zichtbaar is wanneer je mails verstuurd.

Email instellen - Android

Je mail account is bij deze ingesteld, mocht je nog vragen hebben dan kan je een ticket aanmaken in het klantenpanel. Tevens kan gekeken worden of de online chat beschikbaar is.