Ik wil mijn mail instellen voor Mac OS X, hoe moet ik dat doen?

Om mail in te stellen in het standaard mail programma van Mac zijn de volgende stappen nodig.

Controleer het mail account door in te loggen op : https://webmail.mijnhostingpartner.nl/Login.aspx

Stap 1: Open het mail programma vanaf de toolbar.

Stap 2: Klik links bovenaan in het programma bij accounts > add new account.

Stap 3: Kies voor Anders.

Stap 4: Voer uw account gegevens in.

Ik wil mijn mail instellen voor Mac OS X, hoe moet ik dat doen?

Je kan hier kiezen voor IMAP of POP, we raden IMAP aan aangezien dit meer functies ondersteund.

Serveradressen:

IMAP: imap.mijnhostingpartner.nl
POP: pop.mijnhostingpartner.nl

Username is je email adres en het bijbehorende wachtwoord.

Hierna druk je op Next / Volgende

Stap 5: Voer de uitgaande server in.

Ik wil mijn mail instellen voor Mac OS X, hoe moet ik dat doen?

Het server adressen dient in elk geval smtp.mijnhostingpartner.nl te zijn.
Hieronder vul je nogmaals je email account en het bijbehorende wachtwoord in.

Stap 6: Een test verzenden.

Als je nu een test probeert te verzenden uit het zojuist aangemaakte mail account dan zal een foutmelding retourneren. Je ziet dan de volgende melding:

Ik wil mijn mail instellen voor Mac OS X, hoe moet ik dat doen?

Je selecteert hier server smtp.mijnhostingpartner.nl > edit SMTP Server list

Stap 7: De SMTP authenticatie vereisen

Na het klikken op de smtp server lijst zal je in het volgende scherm komen:

Ik wil mijn mail instellen voor Mac OS X, hoe moet ik dat doen?

Onder het tabblad Advanced kan je bovenstaande instellingen invullen.

Hierna kan je mail verzenden en ontvangen.

Troubleshooting

Indien je nog steeds geen mail kunt verzenden dan kan je de SMTP server instellingen nogmaals nakijken.
Waar aandacht aan besteed kan worden zijn de volgende items:

• Je User name dient je mail adres te zijn.
  • Het wachtwoord is het wachtwoord van je email adres. Weet je zeker dat dit het juiste is?
  • In plaats van poortnummer 25 kan je tevens 26 gebruiken. Een aantal internet providers blokkeren poort 25.
  • Controleer het mail adres via volgende link.

Indien problemen met inkomend verkeer:

Mocht je nog verder vragen hebben dan kan je altijd kijken of er iemand op de online chat aanwezig is.
Of je kan hiervoor een ticket aanmaken in het klantenpanel.